Önkéntes munkával a kispesti állatokért

A kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat egy Suzuki Swift-tel és maroknyi lelkes csapattal végzi mindennapi tevékenységét az állatok és a kerületi lakosság védelme érdekében. Kató Alpár elmondta: Pankával és Judittal, a két "kolléganővel" lakossági bejelentéseket követően mentek ki több olyan címre is járőrözésük során, ahol a bejelentő szerint probléma merült fel a kutyatartással kapcsoltban. Az első helyszínen bejelentés érkezett egy német juhászról, aki gyakran kiszabadul az utcára, s olyankor hajlamos megtámadni a járókelőket. A kutya tulajdonosa a járőröktől kapott egy felszólítást, hogy kutyáját tartsa az ingatlan területén belül, és felhívták a figyelmét arra is, hogy az eb felügyelet nélkül nem lehet kint az utcán.

Az állatvédelmisek felvettek egy jegyzőkönyvet az esetről, illetve megnézték azt is, hogy a törvény által előírt chip el van-e helyezve a kutyában, illetve az oltásai rendben vannak-e. Amennyiben ezekkel probléma van, akkor nyomatékosan megkérik az eb gazdáját, hogy záros határidőn belül pótolja a hiányosságokat, és egy újabb időpontban ezt ellenőrizni is fogják az önkormányzat megbízottai.


A Jobbik helyi választókerületi elnöke a szerdai műszakban a járőrökkel és polgárőrökkel kiegészülve ellenőrzött még több címet, ahol felmerült annak a gyanúja, hogy rossz körülmények között tartják a kutyákat, de veszélyeztetés miatt szerencsére ezúttal nem kellett senkitől sem elvenni az állatot. Kató Alpár kiemelte: főleg határozott figyelmeztetések hangzottak el, de amennyiben a határidőket nem tartják be a kutyák gazdái, úgy komolyabb következményekkel kell majd számolniuk.

Megtudtuk, hogy a kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat költségvetése rendkívül szűkös, hiszen egy kisebb önkormányzati támogatásból és adományokból tartják fent magukat. A munkatársak elmondása szerint sokszor saját pénzükből kell megvenniük a szükséges kutyatápot a befogott állatoknak, és gyakorta az ideiglenes elhelyezésüket is csak nagy nehézségek árán tudják megoldani. A szolgálatnak szüksége lenne egy önkormányzati területre, amely alkalmas egy menhely felállítására. Ezt természetesen a Jobbik támogatni fogja, hiszen látszik, hogy valóban hasznos és hiánypótló munkáról van szó.

Kérjük, amennyiben van lehetőségük, segítsék a járőrszolgálat munkáját önkéntes munkával, pénzzel, adományokkal és és ahogyan a szervezet tagjai elmondták: "már egy pár pokróc vagy bármi apróság nagy segítség nekik és az állatoknak."

Jobbik Kispest