A Kispesti Uszodában járt Lázár Tamás jobbikos képviselő

Lázár Tamás önkormányzati képviselő a Kispesti Uszodában tájékozódott az intézmény helyzetről, illetve az idei várható fejlesztésekről, tervekről.

Tóth András igazgató elmondta, hogy a Kliknek (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) jelenleg 1 millió 575 ezer forint felhalmozott tartozása van szeptembertől decemberig tartó időszakra. Ehhez az összeghez még újabb, januártól május 31-ig tartó időszakra 1 millió 762 ezer 500 forintról fognak számlát küldeni, mert az úszásoktatás a gyermekek részére zavartalanul folyik a továbbiakban is.

Ez így ebben a formában az uszodának ráfizetés, mert az intézmény által fizetett edzők a színvonalas oktatás érdekében segítséget nyújtanak a testnevelő tanároknak.

Ebben az évben jár le az építési engedélye annak a két élménymedencének, amelyet a kertbe terveztek
A tervek szerint a legvalószínűbb, hogy az év második felében elkezdődnek a munkálatok, amelyek végeredményét a következő szezonban, 2017 nyarán vehetik birtokba a kikapcsolódásra vágyó kerületi és rendszeresen idelátogató vendégek.

Kispest város Önkormányzattól elvárható lett volna, hogy már idén elkészüljön a kisebb gyerekpancsoló, valamint a nagyobb élménymedence.
Az igazgató elmondta, hogy amennyiben a bevételek jól alakulnak, szeretnék idén a gépházat automatizálni, korszerűsíteni a beléptető rendszert, illetve felújítani az öltözőt és a vendégek részére fenntartott vizesblokkot.