A kispesti piac védelmében. Nem veszteséges a Kossuth téri piac!

Gajda Péter (MSZP) Kispest Önkormányzat polgármestere ez év március elején arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kispesti Kossuth téri piac veszteséges. Komoly felháborodást keltett a lakosság, valamint a kereskedők körében a városvezetés tájékoztatása. A polgármester kijelentése miatt több kerületi lakos megkereste Lázár Tamás jobbikos önkormányzati képviselőt. Mivel a piac kérdése, illetve a kerületben élők véleménye fontos a képviselő úr, Lázár Tamás számára, ezért a tisztánlátás végett közérdekű adatigénylés keretén belül Kispest jegyzőjétől kikérte a piacra vonatkozó 2016. évi pénzügyi egyenleget. Az Önkormányzat készséggel állt a képviselő úr rendelkezésére, megküldte a kért adatokat.

A dokumentumból kiderül, hogy a piac nem veszteséges, sőt a mérleg szerint pozitív az eredmény. Aggályos számunkra, hogy milyen célból tájékoztatta félre a lakosságot a városvezető.

Állásfoglalásként a pénzügyi egyenleget elfogadjuk, de van egy-két olyan eleme, amely felveti azt a kérdést, hogy a "jó gazda" módjára üzemeltetik e a piacot.

dokumentum 1
dokumentum 2

Jobbik Kispesti Alapszervezet