A kispesti Jobbik szervezet közleménye a Puskás név kisajátításával kapcsolatban

K Ö Z L E M É N Y

A Jobbik tiltakozik a Puskás-örökség kisajátítása ellen.


Amióta Orbán Viktor házi focicsapata, a felcsúti Puskás Akadémia rátette kezét a futball-legenda tárgyi és szellemi hagyatékára, sorra érik megaláztatások eredeti klubját, a Honvédot. 2014 márciusában a Puskás Akadémia–Budapest Honvéd labdarúgó-mérkőzésen a vendégszurkolók Puskás, Kispest, Hungary drapériájából a „Puskás” feliratot a rendezők felsőbb utasításra levetették. A kedélyeket tovább borzolta a FourFourTwo magazinban rá két napra megjelent publicisztika, amelyben a rabló tolvajt kiáltott: a Honvédot vádolta meg Puskás nevének kisajátításával.

A napokban került nyilvánosságra, hogy Szöllősi György, a felcsúti csapat korábbi sajtófőnöke, az említett magazin főszerkesztője 47 százalékos tulajdonosa az Öcsi bácsi hagyatékából jelentős hasznot húzó Puskás.com Kft.-nek, így személyesen is érdekelt a futball-legenda hagyatékának kiárusításában. A kispesti klub erre válaszul beszüntette a Puskásról elnevezett ruházati termékek és ajándéktárgyak árusítását. Az a visszás helyzet állt elő, hogy a Honvéd, amely szerves, elválaszthatatlan része a hungarikumnak nyilvánított Puskás Ferenc életművének, semmilyen jogcímen nem használhatja egykori játékosának nevét, arcképét, amíg erre engedélyt nem kap Szöllősi György magánszemély cégétől.

Felháborítónak tartjuk, hogy a fideszes haverok ma Magyarországon nemcsak földeket és trafikokat, hanem életművet és történelmet is rabolhatnak maguknak. A Jobbik a maga részéről mindent meg fog tenni, hogy a Nemzet Sportolójának, az Aranycsapat kapitányának hagyatéka visszakerüljön méltó helyére, ahová mindig is tartozott. Mert legendát nem lehet venni!

 Bencsik János
  választókerületi elnök

Lázár Tamás
 kispesti önkormányzati képviselő