Wekerlei Sporttelep | KOSIE Bizottság rendkívüli zárt ülést hívott össze

Beszámoló a Közművelődési,Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2016.02.15 -i rendkívüli zárt üléséről. Egyetlen kérdés került a Bizottság elé.

A Napirend szerint a Wekerlei Sporttelep bérbeadásaának újboli megvitatása lett volna a Bizottság munkája.

A Sporttelep hét éve kritikus pontja a kispesti politikának. A régi üzemeltetőjétől az előző ciklusban alakult Önkormányzati tulajdonú Sport Kft vette át, majd a jelenlegi ciklus elején ezt a Kft-t meg szüntették. Így az üzemeltető nélkül maradt létesítményre másodszor írtak ki pályázatot, hogy új az igényeknek megfelelő  üzemeltetőre találjanak. Az új pályázaton, a terület 2010 előtti üzemeltetője, és egy helyi Civil szervezet indult, azonban a kiírás oly mértékben szűkítette a sikeres beadók számát, hogy végül csak egy pályázó maradt.

A pályázati anyagok beérkezése után, egy munkacsoport ezeket véleményezte, így a KOSIE bizottság, az eljárási rendek előírásai alapján, elveszítette véleményezési jogát, így az ülés kezdetén a napirendi pont visszavonásra került, és napirendi pontok nélkül került lefolytatásra. A zárt ülés helyett egy utólagosan benyújtott kérelmet bíráltunk el, és támogatásunkról biztosítottuk a Mesterházi Lajos emléktáblájának felállítása iránti kérelmet.

Dobó József