Súlyosan eladósítanák Kispestet!

A kispesti önkormányzat 1 milliárd forintos fejlesztési hitel felvételét tervezi, amihez a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság balliberális többsége is áldását adta. A hitel egy keretösszeg, amelynek fel nem használt részére 0,3 % rendelkezésre állási díjat fizet. A fejlesztési hitelre 20 év alatt 332,5 millió forint kamatot tervez fizetni az önkormányzat, de ez az összeg változhat, mivel változó kamatozású.
A Jobbik nem támogatja az önkormányzat ilyen mértékű, felelőtlen eladósítását, amelyet ráadásul nem is bevételt termelő beruházásokra (pl. bérlakások építésére) hanem főleg intézményi és infrastrukturális felújításokra terveznek költeni.

Az Országgyűlés fideszes többsége a költségvetés tárgyalásakor nem támogatta azon indítványunkat, amely egymilliárd forintos fejlesztési támogatáshoz juttatta volna a kispesti óvodákat és bölcsődéket. A Lázár Tamás jobbikos önkormányzati képviselő által kidolgozott és Sneider Tamás országgyűlési képviselőnk által benyújtott javaslat olyan konkrét tennivalókat sürgetett, mint gépészeti felújítások, villamoshálózat fejlesztése, nyílászárók, hideg- és melegburkolatok cseréje, külső homlokzati hőszigetelés, tetők felújítása, udvarok rendbetétele, fűtésrendszerek modernizációja.

A kormánypárt nem csak a szólásszabadságot korlátozza, hanem a Fideszen kívüli fejlesztéseket is!

Ferencsák András