Jobbikos önkormányzati beszámoló

Kispest önkormányzatának Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottságának novemberi munkájáról

A bizottság novemberi ülésén visszavont két pályázati támogatást, amelyek a civil pályázatok terhére, törvényileg nem támogatott pályázóknak lettek odaítélve. A képviselői kérdések során kiderült, hogy a pályázati összegeket a bizottság a hibás pályázati befogadással elveszítette, annak kezelése visszakerült a polgármesteri hivatalhoz.

Az iskolakezdéssel kapcsolatban a beszámoló során megütközést váltott ki, hogy a KLIK az új pedagógusok közül volt akinek adminisztrációs hiba miatt a fizetését hónapokon keresztül nem utalta ki. A bizottság ezzel kapcsolatban Kérdést fogalmazott meg a KLIK képviselői felé, akik személyesen nem voltak jelen. Ennek ellenére megállapításra került, hogy az évkezdet az iskolákban zökkenőmentesen, a diákok számára kielégítő módon történt.

A bölcsődei és óvodai helyzete áttekintésekor ismét szembesültünk a rettentő munkaerő hiánnyal. A Kispesti intézményekben a szükséges létszám harmada hiányzik, és bármikor bekövetkezhet a bölcsődékben óvodákban egy ideiglenes működésképtelenség. Ennek megoldására azonban az önkormányzatnak nincs lehetősége, várják a jelentkezőket.

Dicséretet érdemel szerintem a Kispesti Munkás Otthon és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár beszámolója és munkája. Gábor Ilonának a KMO igazgatójának, és Szabó Máriának a WKK igazgatójának töretlen lelkesedése, és a kultúrába vetett hite. Az ő munkájuk tényleg csak dicséretet érdemel, és minden támogatást, amit csak meg lehet adni. Csak így tovább! Kívánhatjuk nekik, és magunknak is.

Dobó József
Jobbik Kispest