Elhanyagolt állapotú bölcsödék, óvodák, iskolák, azaz okafogyott támogatás Kispesten!

Tavalyi év novemberében műszaki vizsgálatot végeztek a kerületi bölcsődékben, óvodákban, iskolákban. A vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy szinte mindegyik oktatási intézmény felújításra szorul. Számszerűen harminc intézményről van szó, amelyek felújítási költsége a jelen állás szerint közel 900 millió forintba kerülne.

Nyilvánvaló, hogy ez a tetemes összeg nem egyik napról a másikra történő állagromlás következménye, hanem egy hosszabb idő óta tartó folyamaté. A városvezetéstől elvárható lenne egy felelősségteljes gondolkodás, gazdálkodás, megelőző munkálatok elvégzése kiváltképp akkor, amikor a gyermekeink biztonsága, megfelelő környezetben való nevelkedése a tét.

A felelősségvállalás helyett azonban ígéreteket, magamutogatásokkal teli intézménybejárásokat kapunk, amik csak a külső mázas réteget mutatják, ugyanakkor alatta pedig egy romhalmazt találunk.

A kerület 2002 óta bizalmat szavazott a baloldalnak, valamint az MSZP-s polgármesternek, akik az elmúlt ciklusban a FIDESZ testületi többségével, valamint alpolgármesterükkel karöltve felelőtlenül elhanyagolták a munkálatokat.

A FIDESZ ezt elfelejtve a legnagyobb kritikus szerepét vette magára. Most sikerült észrevenniük, hogy milyen rettenetes állapotok uralkodnak. A hat éves FIDESZ kormányzás, ebből 4 év testületi többségű városvezetés nem volt elegendő ahhoz, hogy Kispestnek megfelelő támogatásokat, forrásokat lobbizzanak ki. A FIDESZ gyakorlat a kerületben is megmutatkozik, hogy csak a saját „színezetű” önkormányzatok kapnak támogatást.

A következő Jobbik-kormány felhagy ezzel a megkülönböztetéssel, és a teljes országot, a nemzet érdekeit szem előtt tartva fog képviselni mindenkit.

Lázár Tamás
önkormányzati képviselő