A mai fiatalok a Jobbikban látják a kiutat, nincs ez máshogy Kispesten sem

A brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS) által készített kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a jelenlegi zavaros, és korrupt politikai helyzetből a kiutat, csak a Jobbik képes megmutatni.

A vizsgálat során az 1980 és 2000 között született korosztály politikai értékrendjét vizsgálták. Ezt a korosztályt nevezi a szociológia Y generációnak. Az Y generáció egy új típusú nemzedék, melynek kialakulásában a technika száguldó fejlődése játszott rendkívül fontos szerepet. Olyan világban váltak felnőtté, ahol örökké sietnie, önmagát megvalósítania kell, karriert kell építenie. Ehhez a felnőtté váláshoz számos technikai fejlődés is segítségére van a korosztálynak.

Ez a generáció saját bőrén tapasztalja, hogy önmegvalósításában, karrierépítésében, ha nincs számára kedvező korrupciós faktor, akkor gyakorlatilag szélmalomharcot vív. Nem véletlen, hogy csábítóak a külföldi lehetőségek. Az információ áramlás gyors világában fiataljaink jól tudják, hogy ugyanazzal az értékrenddel felépített önmegvalósításhoz külföldön versenytársak párosulnak, míg Magyarországon korrupciós háttérrel rendelkező ellenfelek.

A korrupció ma Magyarországon a legjobban jövedelmező iparág. Földeladások, trafik-, építőipari mutyik, off-shore lovagok akadály nélküli vágtája csak pár fő taroló iparágon belüli ágazatot említve. A Jobbik elismerését fejezi ki, hogy van generáció, aki jól érzékeli az előbb említett iparág hosszútávon káros hatását, és kiemelt elismerésnek tartja, hogy ők csak a Jobbikban látják a megoldást a jelenlegi politikai helyzet orvoslására.

A kutatás szerint a fiatalok számára legfontosabb a munkahelyteremtés, oktatás, egészségügy. Úgy látják, hogy ebben a helyzetben hiteles útmutatást a szakpolitikán kívül a Jobbik csak azért tud felmutatni, mert „TISZTA, NEM KORRUMPÁLT” emberek alkotják. Ezen túl a kutatás azt is megmutatja, hogy a fiatalok értékrendjéhez, fejlődéséhez intenzíven csak a Jobbik ad hozzá. A Jobbik ifjúsági tagozatának az erős munkája is ezt támasztja alá.

A Y generáció  Kispesten sem más. Lázár Tamás, a kispesti Jobbik szervezet elnöke, és önkormányzati képviselője is érzékelhetőnek tartja ezt a fiatalok által adott lendületet, és bizalmat. Ennek eredményeként, és a fiatalok összefogása, összetartása érdekében 2015 októberében Kispesten is megalakult a Jobbik alapszervezettel párhuzamosan működő Ifjúsági Tagozat, IT.

Lázár Tamás képviselőnk a fiatalok támogatásával próbálja viszonozni a Jobbikba vetett bizalmat.

A teljes kutatási anyagot a képre kattintva, vagy a cikkhez tartozó csatolmányként töltheti le.

CsatolmányMéret
PDF ikon hungary-report-final-version.pdf934.55 KB